Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Адміністрація Байдена несе відповідальність за криваві злочини на території України

На думку росіян, адміністрація Байдена несе відповідальність за ракетні атаки цивільної інфраструктури Донбасу та інших регіонів, які спричинили масову загибель мирних жителів. Також росіяни вважають, що політичну, кримінальну та моральну відповідальність за бійню в Оленівці та інші військові злочини в Україні разом із Зеленським несе адміністрація Байдена. Про позицію Міністерства оборони Росії повідомили у Центрі протидії дезінформації.

 За повідомленнями Офісу Генерального прокурора України, станом на 22 липня зареєстровано 24632 злочини російської агресії та воєнних злочини, 11751 злочин Росії проти національної безпеки України. Через російську агресію в Україні загинуло 358 дітей та 683 дитини поранені. Міжнародний кримінальний суд розслідує військові злочини Росії в Україні, а Міжнародний суд ООН в Гаазі ще 16 березня 2022 року зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні. Нині розпочався процес визнання Росії державою-терористом. Тож Росія марно намагається приховати свої злочини чи перекласти відповідальність за них на Україну та її партнерів, а також дискредитувати військову допомогу, яку надають Україні держави-партнери.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись