Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Проти України нібито відкрили провадження через тортури військовополоненого РФ

Російські пропагандисти пишуть, що в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) буцімто запустили процес «Резніков проти України» щодо «факту» катування російського військовополоненого Дениса Резнікова. Стверджуючи це, вони посилаються на відповідну заяву так званої «правозахисниці» Віхоревої.

Насправді сайт Європейського суду з прав людини не містить жодної згадки про справу Дениса Резнікова. До того ж у наведеному російськими пропагандистами документі Резніков незрозуміло як, але перетворився на «жінку», у той час, як в інших документах ЄСПЛ зазначається рід згідно з правилами транслітерації.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП пишуть, що поширений «документ» є фальшивкою, яку пропагандисти створили за допомогою графічних редакторів. Раніше ми спростовували інформацію, що Росія нібито «гуманно» ставиться до українських полонених.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись