Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Нібито французький сайт Republican Resistance поширює російські наративи про війну в Україні

Цей ресурс поширює фейкові новини, зокрема про «загибель вояків французького іноземного легіону на війні в Україні», критикує французький уряд, публікує карикатури на президента Макрона, просуває проросійські фейки та підтримує правих радикалів. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

Resistancerepublicaine.com зареєстрований і розміщений у Москві ― саме тому було обрано домен «.com», а не «.fr», призначений для французьких онлайн-ресурсів. Це встановили дослідники з Insight News Media.

На думку розслідувачів, матеріали цього сайту мають на меті поширити хаос, розпач і протестні настрої у Франції, підірвати французький уряд і підтримати правих радикалів, прихильних Москві. Раніше ми спростовували інформацію, що Франція нібито ухвалила офіційне рішення відправити свої війська в Україну. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись