Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Фейк, що у Херсоні виявили бактеріальну інфекцію

Проросійські телеграм-канали з посиланням на голову окупаційної адміністрації Херсонської області ― колаборанта Володимира Сальдо ― поширюють повідомлення про буцімто спалах бактеріальної інфекції в Херсоні. Пропагандисти додають, що інфекцію спричинило «забруднення Дніпра тілами українських військових і вихід з ладу очисних споруд». Під загрозою ж нібито перебуває населення «підконтрольних ЗСУ районів». 

Проте після верифікації інформації в Херсонської ОВА про санітарно-епідемічну ситуацію в місті, Центр протидії дезінформації повідомив, що жодних спалахів інфекцій не фіксували, а епідемічна ситуація в нормі. 

Також нещодавно в Чорнобаївській громаді Черкаської області проводили щоденне дослідження санітарних показників води. Утім, і там Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не знайшла небезпечних відхилень від норм, додають у ЦПД.

Цим вкидом росіяни намагаються в черговий раз посіяти паніку серед мешканців Херсонської області та дискредитувати військових ЗСУ, мертві тіла яких є буцімто причиною забруднення Дніпра та, відповідно, і самої інфекції.

Раніше ми документували подібні фейки, що стосувалися Херсона та області:
Російський пропагандистський телеграм-канал: У деяких підрозділах ЗСУ виявили великий спалах відкритої форми туберкульозу;
Більше десятка солдатів ЗСУ нібито померли від невідомої шлунково-кишкової інфекції;
У Херсоні нібито спалах холери через руйнування на Каховській ГЕС.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join