Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Журнал Courrier іnternational опублікував обкладинку з Зеленським та Макроном

Пропагандисти в соцмережах поширюють інформацію, нібито на обкладинці нового видання французького тижневика Courrier іnternational зображені Президент України Володимир Зеленський та Президент Франції Емманюель Макрон. Зокрема, на ній Макрон відкачує жінку зі словами: «Зупиніть заворушення! У моєї дружини проблеми із серцем». Зеленський же нібито каже: «Зупиніть заворушення! Усі гроші підуть на ремонт, а мають на допомогу Україні». Це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони не змогли знайти подібної обкладинки ані в соцмережах видання, ані на його сайті. Хоча в публікаціях пропагандистів значиться номер випуску 1705, насправді це число журналу мало обкладинку із заголовком «Франція: коріння гніву». Courrier international — це французький тижневик, де перекладають та публікують фрагменти статей іноземних видань, сайтів, блогів та газет. На його сайті, як наголошують аналітики VoxCheck, є розділ «Війна в Україні», де видання засуджує російську агресію проти України та висміює російське керівництво. 

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти регулярно намагаються переконати всіх у тому, що закордонна авдиторія та медіаспільнота вже не на боці України та відкрито виступають проти допомоги їй. «Детектор медіа» неодноразово спростовував подібні «обкладинки», як-от нещодавно у випадку гумористичного журналу Humor Times.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join