Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Зеленський не поважає Байдена та Конгрес США, бо прийшов на зустріч у «футболці»

У соціальних мережах Twitter та Facebook поширюють фото, на якому президент України Володимир Зеленський у костюмі та краватці вітається з президентом Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) Клаусом Швабом. У підписах до фото користувачі зазначають, що на зустріч з президентом США Джо Байденом та на виступ у Конгресі США Зеленський прийшов у «футболці» (насправді у светрі/худі). Один з прикладів таких повідомлень: «Зеленський був у камуфляжній футболці в Овальному кабінеті та під час звернення до Конгресу. Але він одягнув краватку [на зустріч до] Клауса Шваба. Це взагалі потребує коментарів?».  

На це звернули увагу в Reuters Fact Check. Вони пишуть, що фото Зеленського та Шваба було зроблено в січні 2020 року на щорічній конференції WEF у Давосі. Фактчекери також додали, що Зеленський зустрічався з Байденом у вересні 2021 року, до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і тоді український президент був у костюмі.

Крім того, користувачі поширюють маніпуляції довкола цього фото, зазначаючи, що одяг Зеленського під час зустрічей може свідчити про неповагу до президента та Конгресу США або, що це фото нібито є свідченням того, «хто реально всім керує». Подібні маніпуляції спрямовані на дискредитацію українського президента в очах закордонної авдиторії, насамперед американських користувачів. Це спроби підірвати довіру до української влади серед громадян інших держав, зокрема США, щоб надалі вплинути на підтримку України з боку міжнародних партнерів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join