Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Зеленський на боці Росії, бо носить взуття з літерою «Z»

У литовському сегменті фейсбуку поширилась інформація про те, що Володимир Зеленський носить взуття з буквою Z — символом російського вторгнення. Як доказ додали обрізане відео з інтерв’ю президента України німецькому телеканалу ZDF, де чітко видно цю букву на його взутті. Також за кадром лається чоловік та нібито запитує про взуття. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу журналісти медіа 15min. Звук, накладений на відео, з мему і не стосується взуття Зеленського. Щодо самого взуття — президент України носить кросівки New Balance, і на них вишита буква N — логотип бренду. На відео президент України схрестив ноги та носком кросівка сперся на підлогу, саме тому буква N стала схожою на Z.

Агітпроп систематично намагається дискредитувати президента України, переконати українців у його нещирості та нав’язати думку, що він підтримує Росію і сам не вірить у перемогу ЗСУ. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейки про те, що Зеленський нібито має російський паспорт, українці буцімто протестують проти нього, а він сам начебто мріє об’єднати частину територій України з Польщею.

Author: Марина Крижня,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join