Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Заборона шенгенських віз для росіян – дискримінація за національною ознакою

Пропагандисти розповідають, що сьогоднішня поведінка Європи нагадує поведінку нацистської Німеччини. Нібито це схоже на випадок, коли в Німеччині після 1933 року з’явилися таблички «Juden sind hier unerwünscht» («Євреям тут не раді»). Сьогоднішня дискусія про візи – це як європейська табличка «росіяни тут не потрібні».

Як пишуть фактчекери проєкту EUvsDISINFO, рішення про заборону шенгенських віз для громадян Росії поки не ухвалено. Рішення обговорюватимуть на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі наприкінці серпня 2022 року. Заборону на візи для громадян Росії ініціювала прем’єр-міністерка Естонії Кайї Каллас, бо, на її думку, «відвідування Європи є привілеєм, а не правом людини». Ці слова були сказані в контексті повномасштабного російського вторгнення в Україну. Ідею заборони віз підтримав президент України Володимир Зеленський. Він сказав, що росіяни  «повинні жити у своєму власному світі, поки не змінять свою філософію».

Прирівнюючи поведінку Європи до нацистів, росіяни виставляють себе «жертвою несправедливості» та «забувають», що саме їхня армія вдерлася в іншу країну і коїть там воєнні злочини, а європейські санкції є відповіддю, а не першоджерелом.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join