Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Євросоюз дає Україні гроші, але, попри те, що в країні війна, вимагає повернення боргів і не йде на реструктуризацію

Такий меседж протягом останніх днів шириться у проросійських телеграм-каналах. Зокрема, стверджується, що у березні Україна отримала від фінансових структур 3,5 мільярдів доларів, і тепер повинна повернути ці гроші в еквіваленті 5 мільярдів. У деяких повідомленнях також додають, що Україна повинна повертати й інші свої борги, а українська влада, на відміну від колишнього президента України Петра Порошенка, не може домовитися про реструктуризацію боргу в умовах війни, як експрезидент домовився під час проведення АТО. Можна припустити, що меседж поширюють для того, щоби дисредитувати союзників України — ті країни ЄС, які підтримають нас у боротьбі з Росією, й показати, що не такі вони й союзники, якщо вимагають повертати борги.

Насправді ж питання щодо повернення боргів — складне й неоднозначне і в умовах війни майже неможливо дізнатися всієї інформації про повну допомогу й підтримку від країн-союзників. Нещодавно "Детектор медіа" вже описував, чому в умовах війни у медіа не повинно бути всієї правди про війну. Зокрема, й про те, що для нашої підтримки роблять союзники.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join