Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Європа має сподіватися лише на російський газ

В Іспанії вийшла стаття у виданні La Vanguardia, яку російські пропагандисти знову довільно переклали й використали вирвані з контексту цитати. У їхньому перекладі йдеться, що в Європі підрахували запаси газу й зрозуміли, мовляв, надія лише на поновлення постачання з Росії. Насправді стаття присвячена темі економії, а переклад російських ЗМІ — маніпуляція.

Про це пише StopFake. У статті її автори за допомогою незалежної служби підраховують, наскільки Європі вистачить газу за теперішнього рівня споживання та за умови зменшення споживання. Якщо нинішній рівень використання газу збережеться, йдеться у статті, то запасів у сховищах вистачить до кінця зими. Тож альтернативою є політика зменшення споживання, щоб зберегти запаси. Проблемою на цьому шляху може стати відсутність єдиної енергетичної політики в ЄС.

Отже, про жодну надію на Москву та безальтернативність її постачання в статті не йдеться. Російські пропагандисти не вперше перекручують статті в іноземних ЗМІ задля просування своїх тез. Це потрібно для того, щоб створити уявлення, ніби Європа не впорається з газовою кризою, що санкції проти Росії шкодять насамперед ЄС, а постачання енергоносіїв із РФ є єдиним виходом для країн континенту.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join