Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message ЄС чинить геополітичне «самогубство», підтримуючи Україну у війні

Кремлівські медіа поширюють цей меседж, використовуючи фахівця з міжнародних справ Марка Газіка, політичну оглядачку Рейчел Марсден та професора Джона Лафленда. 

Як повідомляє Центр протидії дезінформації,  російські наративи повторює видання China Daily. Там пишуть, що ЄС опиниться у ситуації «найбільшого програшу, незалежно від того, як розгорнеться конфлікт між Росією та Україною». Водночас автори матеріалу зазначають, що залежність більшості країн від російського газу не дуже висока, але загалом майбутнє ЄС, як незалежного політичного полюса на глобальній геополітичній арені, «виглядає недосяжним» саме через підтримку України.

Російські пропагандисти систематично тиснуть на керівництво ЄС, окремих країн-членів та громадян через допомогу Україні. Росія вдається до відвертого газового шантажу, мовляв, без російського газу Європа скотиться в середньовіччя, нібито США штовхають Європу до прірви. Також раніше писали, що нібито в ЄС заговорили про поступове скасування санкцій проти Росії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join