Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В українських військових, що перебувають на лікуванні у Франції, нібито було виявлено туберкульоз

Прокремлівські ЗМІ поширюють інформацію, що Франції нібито загрожує епідемія туберкульозу, адже його «було виявлено в українських військових, відправлених на лікування до Франції». Згідно зі словами пропагандистів, інфекцію знайшли у 85% військовослужбовців і щонайменше у 35 медиків, які з ними контактували. Стверджуючи це, російська пропаганда посилається на французьку радіостанцію RFI.

Насправді ця «новина» є фейковою, пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Сама радіостанція Radio France Internationale вже спростувала інформацію про «туберкульоз в українських військових». Там наголосили, що їхню редакцію було піддано скоординованій інформаційній атаці. 

Цим фейком агітпроп прагне дискредитувати українських військових і налаштувати французів вороже до них, до українських біженців і до України загалом. До речі, пропагандисти системно поширюють дезінформацію про українських біженців у країнах їхнього перебування. Так, ми, наприклад, уже спростовували інформацію про «українських біженцок у Німеччині, які почали народжувати дітей від турків, аби отримати громадянство». Ще один випадок ― спростування «новини», мовляв, «український біженець у Німеччині на житлових будинках малював нацистську символіку — 14/88».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join