Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message В Україні визнають «зрадниками» всіх, хто залишився на тимчасово окупованих територіях

Росіяни поширюють такі чутки та залякують людей, які з різних причин залишилися на тимчасово окупованих територіях. Мовляв, усі вони зрештою будуть покарані за колабораціонізм.

Зараз в Україні немає закону про колабораціонізм. З 15 березня набули чинності окремі норми щодо відповідальності за співпрацю з окупантами, єдиного покарання через це також поки не передбачено. В залежності від обставин воно може бути різним: від заборони обіймати певні посади до довічного позбавлення волі. Але йдеться саме про співпрацю, а не про перебування на тимчасово окупованих територіях з різних причин.

На цей меседж також відповів президент України Володимир Зеленський у щоденному зверненні. «Якщо людина не служила окупантам і не зрадила України, то немає підстав вважати таку людину колаборантом», — сказав президент.

Окупанти умисне поширюють такі чутки, щоб залякати мешканців тимчасово окупованих територій та схилити до співпраці. Раніше вони стверджували, що  українців каратимуть за отримання російської гуманітарки на тимчасово окупованих територіях.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join