Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В аеропортах Великої Британії плакати українською мовою закликають «не смітити й не ламати обладнання»

Про таке пишуть російські пропагандистські медіа та анонімні телеграмканали. Мовляв, британці починають «прозрівати» від того, який хаос українці влаштовують в аеропортах та запровадили штрафи в 5000 фунтів. У повідомленнях додають, що нібито для інформування спеціально встановили синьо-жовті плакати, щоб гарантовано привернути увагу українців. Це — фейк.

В аеропортах Великої Британії не проводять інформаційну кампанію для попередження українців про штрафи за порушення правил поведінки. Фактчекери StopFake перевірили ці «попереджувальні» плакати і виявили відео, де видно зовсім інший текст таких плакатів. Насправді на них трьома мовами українців  інформують про те, як пройти до пунктів допомоги в аеропорту. Текст на банері відредагований у фоторедакторі.

Британський уряд випустив спеціальний довідник для українських біженців. У ньому немає жодної інформації про спеціальні штрафи для українців у розмірі 5000 фунтів (близько 220 000 гривень) за порушення поведінки.

У такий спосіб російська пропаганда вкотре намагається дискредитувати українських біженців, звинуватити їх у невдячності до іноземних громадян, які допомагають.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join