Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українці можуть отримати соціальну допомогу в Німеччині без будь-якої перевірки

Таку інформацію поширюють у німецькомовному сегменті соцмереж. Зокрема, у тіктоку. У повідомленнях ідеться, що люди з України в Німеччині нібито дуже просто можуть отримати допомогу. Задля отримання виплат їм нібито навіть не потрібно проходити перевірку, яку мають пройти люди з інших країн. У поширюваних відео також ішлося, що українці витрачають цю допомогу, отриману без проблем, на відпочинок на островах. Це — неправда.

На кейс в мережі звернули увагу аналітики проєкту Correctiv. Насправді українці в Німеччині не отримують соціальну допомогу без будь-якої перевірки, як повідомляє прессекретар Федеральної служби зайнятості. Однак, як і всі люди, що отримують соціальну допомогу в Німеччині, вони можуть проводити 21 день на рік поза своїм місцем проживання та взагалі працювати, то ж претензія щодо того, що біженці подорожують на острови, є нелогічною.  

Аналітики зазначають, що такі відео додаються до ряду інших неправдивих тверджень, які поширювалися проти українців протягом останніх місяців з метою створення негативного образу для біженців з України. Такі фейки потрібні Росії, щоб дискредитувати українських біженців і змінити до них ставлення в країнах, в яких зараз перебувають десятки тисяч українських громадян.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join