Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У мережі поширюють фейковий лист від Департаменту з питань рівноправ’я, житла та громад Уряду Великої Британії

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації. Згідно з «документом», учасники ініціативи «Житло для України» мають подати інформацію щодо проживання в них українських біженців-чоловіків віком від вісімнадцяти років. Також нібито британців закликають повідомляти про можливе перебування повнолітніх українців після зміни місця проживання. Буцімто власники житла зобов’язані спонукати українців відвідати Посольство України у Великій Британії для уточнення їх персональних даних. 

Цей «документ» фейковий. Офіційні особи та департаменти Великої Британії подібного листа не надсилали. Крім того, у тексті є лексичні та граматичні помилки. Зазначений у листі домен «report@levellingup.gov.uk» справжній, проте його ніколи не використовували для офіційного листування.

Нещодавно поширювали фейк, що нібито Посольство України у Латвії та в інших  країнах Європи отримали лист з проханням надати інформацію про людей призовного віку. У такий спосіб пропагандисти вкотре паразитують на темі мобілізації та намагаються деморалізувати українців. Мовляв, від мобілізації не сховаєшся ні в Україні, ні за кордоном.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join