Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві пропонують акцію для військових — третя труна у подарунок

У російських медіа та в соцмережах поширюють нібито скриншот рекламного оголошення київської ритуальної служби «ПП Прядко». Буцімто у рекламі йдеться про «спеціальну акцію для військових та їхніх сімей» із пропозицією купити дві труни та отримати третю у подарунок. Також у повідомленнях зазначають, що ритуальні послуги — одна з «найуспішніших» сфер в Україні. Це — фейк.

Ритуальна служба «ПП Прядко» не замовляла рекламу з таким змістом. Автори «реклами» закликають долучитися до групи та стежити за «майбутніми акціями». Тобто реклама орієнтована на поширення у соціальних мережах. Втім, журналісти StopFake з’ясували, що сторінки Ритуальної служби «ПП Прядко» в Києві у Facebook та Instagram жодного разу не створювали рекламних кампаній. Жодної інформації про «акцію» на офіційних ресурсах ритуальної служби також немає. Фото, яке поширюють в мережі, відредаговане за допомогою фоторедакторів.

У такий спосіб пропагандисти вкотре вдаються до емоційного тиску на українців та маніпулюють темою втрат у ЗСУ. Раніше агітпроп поширював меседжі, що у Запоріжжі відкривають новий морг через великі втрати на фронті, також поширювали меседж, що втрати під Бахмутом колосальні, тіла загиблих українських воїнів навіть не лічать. Мовляв, українська влада бреше українцям, що в ЗСУ немає втрат.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join