Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Трагедії в українській Бучі та сирійській Думі — аналогічні постановки для розгону паніки

Російські пропагандисти називають трагедію у Бучі, про яку стало відомо після того як російські солдати покинули місто, провокацією та порівнюють тамтешню ситуацію із подіями у сирійському місті Дума, які відбулися у 2018 році. Пропагандисти стверджують, що і в Бучі, і в Думі, відбулися лише провокації, а у випадку Думи така провокація нібито слугувала приводом для "спільного бомбардування сирійських об'єктів воєнними літаками та кораблями США, Франції і Великої Британії. У таких повідомленнях пропагандисти знаходять чимало нібито спільних рис між подіями в Бучі та Думі. Зокрема те, що у назві обох міст, транслітеруючи їх на латинку, всього п'ять літер. І це, на думку російської пропаганди, дуже зручно для західних медіа, працівники яких "не звикли до довгих і складних слів". Також пропагандисти наголошують, що події в обох містах відбулися приблизно в один і той самий час — на початку квітня. Але найбільша схожість, в якій запевняють пропагандисти, це те, що була обрана підконтрольна "терористам" територія, де нібито можна було влаштовувати будь-що без перепон. Мовляв, все те, що відбулося у місті — лише постанова, щоби дискредитувати росіян.

Відзначимо, що останніми днями російські пропагандисти все частіше проводять паралелі між війною в Україні та Сирії та знаходять в них так званий схожий контекст.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join