Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Російські ракети «Авангард» — «головний біль» для США

Російські медіа та проросійські ресурси пишуть, що на думку офіційної Японії, гіперзвукові ракети «Авангард» стали для США «справжнім головним болем». Мовляв, перехопити такі ракети не здатні навіть американські системи ППО. У своїх повідомленнях пропагандисти посилаються на японське видання Shukan Gendai. Проте все це — маніпуляція.

Насправді у статті японського видання Shukan Gendai «Страх перед новітньою російською ядерною зброєю “Авангард”» ідеться про небезпеку цієї системи для України, а не для США. У матеріалі немає згадок, що ця російська зброя «стала головним болем для США». Ба більше, про те, що такі ракети не може збити жодна система ППО і ПРО розповів Путін, але жодних доказів цього не існує. Разом з тим, США ніколи не говорили, що надають Україні систему ППО Patriot для протидії ядерній загрозі. На думку аналітиків StopFake, ця стаття — суперечлива, а зроблені автором висновки свідчать про поверхневе володіння ситуацією в Україні.

Російська пропаганда спотворила зміст статті та додала нереальні цитати для просування меседжу про власну «звитягу». Раніше пропагандисти маніпулювали фотографіями нібито нових російських танків.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join