Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російські фахівці модернізують захоплену Каховську ГЕС і збільшать потужність на 30%

Російська пропаганда повідомила, що російські фахівці розпочали модернізацію двох турбін Каховської гідроелектростанції, й така модернізація може збільшити потужність ГЕС на третину. Нагадаємо, окупанти захопили станцію у перший день вторгнення на територію Херсонщини.

Як пишуть фактчекери StopFake, росіяни не зможуть модернізувати Каховську ГЕС, бо, по-перше, частина необхідного для цього обладнання виробляється лише в Україні чи країнах Євросоюзу. По-друге, для встановлення потужнішого обладнання необхідно вносити зміни до конструкції станції, а це може пошкодити залізобетонну дамбу Каховської ГЕС. Такі роботи триватимуть не менше двох років і дадуть приріст лише у п'ять відсотків, прокоментували в енергогенерувальній компанії «Укргідроенерго».

Російські ЗМІ також писали, що одна з турбін «вийшла з ладу, проте це не пов’язано з бойовими діями». В «Укргідроенерго» заперечують: внаслідок боїв біля Херсона пошкоджено електромережі, що спровокувало множинні короткі замикання та вивело з ладу частину обладнання станції. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join