Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Росія прагне стати «безпечною гаванню» для всіх людей

Таку тезу поширили у соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленні йдеться, що основне завдання Росії — стати тихою гаванню для «нормальних людей». Усіма своїми діями керівництво Росії хоче лише показати, що їхня країна це «острівець здорового глузду в цьому божевільному світі».

Проте така риторика маскує справжнє обличчя країни-терориста. Говорячи, що Росія хоче захистити всіх людей світу, вона вчиняла і вчиняє воєнні злочини. Зокрема й на території України з початку війни у 2014 році Росія несе розруху: знищує українські міста й села, вбиває тисячі українців. Зокрема, дітей. Водночас пропагандисти вибудовують уявну завісу між усім світом та Росією, говорячи, що по інший бік — вороги. Відтак, виховують у росіян ненависть майже до всіх народів. 

У такий спосіб автори повідомлень виправдовують неспровоковане вторгнення в Україну та просувають наратив, що Україна потребує захисту й допомоги від Росії. Нібито Росія готова допомогти Україні та  простягнути свою руку. 

Нагадаємо, що у нашій новій рубриці «Новомова» ми розказували, як Росія підміняє поняття й називає «окупацію чужих територій» «звільненням».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join