Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Прем’єр Угорщини заявив, що його не хвилює ситуація в Україні.

У соцмережах на іноземну авдиторію поширюють фейк про прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який нібито заявив, що його «не хвилює ситуація в Україні, тому що він угорець».

Фактчекери Check Your Fact повідомили, що не знайшли жодних достовірних новин, з подібним коментарем Орбана, немає цієї цитати й на сайті уряду Угорщини. Речник Угорського офісу міжнародних комунікацій також спростував інформацію, що Віктор Орбан робив подібну заяву щодо України. «Цитата, яку приписують прем’єр-міністру Віктору Орбану, йому не належить, — сказав він Check Your Fact. — Пост, на який ви посилаєтеся, є фейковою новиною». Подібні фейки можуть бути спробою спровокувати конфлікт між Україною та Угорщиною. Окрім цього, його поширення на іноземну авдиторію свідчить про спроби підірвати підтримку України серед іноземців, мовляв «країни-сусіди не підтримують України, то навіщо це робити іншим».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join