Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake НАТО може залучити батальйони «Азов» і «Кракен» для придушення протестів у Франції

Анонімні телеграм-канали та російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють повідомлення про те, що НАТО нібито розглядає можливість залучити батальйони «Азов» та «Кракен» для того, щоби придушити протести у Франції. Про це буцімто написали на офіційній сторінці Альянсу з посиланням на генсека НАТО Єнса Столтенберга. Це — фейк.

На кейс звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації. Для поширення пропаганди агітпроп використав фейкову сторінку Альянсу. Ба більше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не робив подібних заяв.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати батальйони «Азов» та «Кракен», а також наголосити на тому, що Україна є маріонеткою в руках Заходу. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що у Полтаві продавали великодні набори «із символікою нацистів» та полку «Азов».

Author: Марина Крижня,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join