Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На відео із інтерв'ю німецької чиновниці помітили автобус із написом «Зеленський — чорна діра»

Російські пропагандистські медіа поширюють уривок відео з інтерв'ю німецької депутатки Бундестагу, де нібито видно автобус із написом «Зеленський — чорна діра». За інформацією кремлівських медіа, такий транспорт з'явився на вулицях Берліна. Також у дописах у мережі йдеться, що водія вже оштрафували за напис на його транспорті. Однак уся ця історія — вигадка російської пропаганди.

Як зазначають аналітики Vox Ukraine, на відео — інтерв'ю німецької депутатки Ніни Шеєр для видання Die Welt, яким вона поділилася на своїй сторінці у фейсбуку. Одяг та місце фільмування ідентичні тим, що й на відео з автобусом. У записі з інтерв'ю приблизно на третій хвилині з'являється вже відомий нам автобус, однак добре видно, що напис там зовсім інший: «Busmobil 24».

Також у німецьких ЗМІ немає жодної згадки про існування автобуса з написом «Зеленський — чорна діра», як немає і жодних повідомлень про штрафування водія.

Подібними фейками Росія намагається дискредитувати українську владу. З початком повномасштабного вторгнення це відбувається постійно. Нещодавно ворожі медіа поширювали інформацію, що Міністр оборони нібито радів, що українці стали «щитом» для НАТО. Не залишає без уваги агітпроп і Володимира Зеленського, повідомляючи про карикатури на обкладинках закордонних журналів або що він та інші чиновники примножили свої статки у 2022 році.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join