Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation На Харківщині люди не отримують гуманітарну допомогу

У телеграм-каналах поширюють повідомлення, що на Харківщині проблема з гуманітарним забезпеченням. Нібито проблеми є в різних населених пунктах після деокупації. Волонтери нібито не можуть доставити допомогу з різних причин. Також пишуть, що нібито Харківська ОВА прозвітувала, що отримала велику партію гуманітарної допомоги від ООН, але люди не отримали нічого. Мовляв, продукти потрапили на полиці магазинів. Це — маніпуляція.

На сайті Харківської ОВА, опублікована інформація щодо надання гуманітарної допомоги населенню. Зокрема, протягом попереднього тижня (16-22 січня) у громади області передали близько чотирнадцяти тисяч продуктових наборів. На сайті Координаційного гуманітарного центру розміщено мапу для відстеження гуманітарної допомоги населенню. Як зазначає Харківський антикорупційний центр, проблеми з отриманням гуманітарної допомоги в деяких населених пунктах деокупованих територій справді можуть бути. Однак, російська пропаганда спотворює реальний стан справ, зокрема, щодо гуманітарної допомоги від ООН. У ній були матраци, постільна білизна, сонячні лампи, посуд, засоби гігієни та інші побутові речі, а не продукти, як стверджували пропагандисти.

У такий спосіб пропагандисти намагаються створити ілюзію того, що Україна не лише не допомагає людям на деокупованих територіях, ба більше — влаштовує «пекло для цивільних». Мовляв, людей заарештовують за організацію спортивних заходів чи випікання хліба під час окупації; не видають гуманітарну допомогу та карають за її отримання від окупантів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join