Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Київ ніколи не отримає винищувачів Tornado

Російські медіа та проросійські ресурси поширюють інформацію, що нібито Німеччина ніколи не передасть Україні винищувачі Tornado. У дописах спираються на цитату німецького політика Гауке Шульца. Нібито він сказав, що ці винищувачі захищають Німеччину та не мають стати причиною для війни з Росією. Також нібито він говорив, що винищувачі в Україні використовуватимуть неналежним чином. Це — маніпуляція.

Як пише StopFake, Гауке Шульц —  представник проросійської німецької партії Die Linke. Він не має мандата, не балотується на рівні федеральної землі, федерації чи органів ЄС. Ба більше — Шульц не має жодного стосунку до прийняття рішень щодо постачання озброєння Україні.

Російська пропаганда систематично поширює меседжі, що Захід не хоче допомагати Україні зі зброєю, опираючись на неавторитетні джерела інформації чи спотворені цитати.  У такий спосіб Росія намагається підірвати авторитет України на міжнародному рівні, показати слабкість  української влади.

Раніше агітпроп поширював меседжі, що НАТО постачає «брухт», замість зброї. Пропагандисти переконували, що постачання зброї Україні збільшує кількість жертв і затягує «конфлікт». Також писали, що нібито до фронту доходить 30-40% зброї, яку постачають Україні, або ж що  зброя, надана США, не потрапляє до України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join