Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Колишній керівник київської поліції — неонацист та має татуювання у вигляді свастики

У соціальних мережах поширюють фото чоловіка з купою нацистських татуювань. Зокрема, зі свастикою. У тексті, який ширять спільно з фотографією, йдеться, що на світлині — українець Вадим Троян, колишній керівник київської поліції. Проте це — неправда.

Як з'ясували аналітики Correctiv, лисий чоловік зі світлини — це не Вадим Троян, а росіянин, неонацист із Санкт-Петербургу Олексій Максимов. Натомість українець Вадим Троян згадувався у ЗМІ, коли його призначали начальником поліції Києва у 2014 році.

Його неодноразово називали правим екстремістом, але на фото, яке ширять у мережі, його немає. За даними аналітиків, фейкове фото поширюють у мережі з моменту призначення Трояна начальником відомства у 2014 році.

Такі фото агітпропу вигідно поширювати, як підтвердження того, що українці — нацисти. Раніше у соцмережах поширювали світлини двох чоловіків з нацистськими татуюваннями, які нібито зображали українських біженців у Рієці (Хорватія). У деяких дописах фото слугувало виправданням російського вторгнення в Україну.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join