Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Хантер Байден профінансував створення біологічної зброї в Україні

Російські медіа поширюють фото, на яких зображений нібито архівний документ Міністерства оборони України. Згідно з ним, 24 лютого 2022 року буцімто навмисно знищили усі матеріали, повʼязані з діяльністю українських лабораторій, що співпрацювали з американською компанією Metabiota. Користувачі, що поширюють цю інформацію, додають — це доказ того, що син президента США Джо Байдена Хантер Байден особисто курував цією операцією. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики литовського проєкту 15min. Вони зʼясували, що «документ» містить багато граматичних помилок, що свідчить про те, що, ймовірно, його автор особа, що не є носієм мови. Крім того, причетність Хантера Байдена до компанії Metabiota Inc. не доведена. При пошуку інформації про це можна натрапити лише на статті у державних китайських та російських медіа на цю тему. Компанія Metabiota займається збиранням інформації про захворювання та виряджанням спеціалістів у країни на прохання. Співпраця з вченими компанії, як зазначено у «документі», не може означати роботу над біологічною зброєю.

У такий спосіб пропагандисти хочуть виправдати свою агресію проти України та вкотре дискредитувати родину президента США. Спільно з конспірологами вони неодноразово зламували особистий ноутбук Хантера Байдена та зливали дані з нього у мережу, самостійно роблячи висновки на основі цих матеріалів. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join