Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Фейковий наказ від імені голови Харківської ОВА Олега Синєгубова

Російські телеграм-канали поширюють фото нібито наказу голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова щодо проведення евакуації представників адміністрацій і членів їхніх сімей з окремих населених пунктів Харківської області.

Після верифікації цієї інформації в Харківської ОВА, Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив, що наказ є фейковим. Також в адміністрації зауважили, що під номером 121 В, який вказано у фейковому документі, в ОВА вже існує інше розпорядження. Воно датоване 1 березня 2024 року, і стосується переоформлення ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері повної загальної середньої освіти. 

Слід звернути увагу й на оформлення так званого «наказу» та вживання в тексті документа виразів «наказуємо» та «поголовний список», що не відповідає вимогам ділового мовлення. 

Цей та інші подібні фейки росіяни поширюють з метою посіяти панічні настрої серед населення та дестабілізувати й без того складну ситуацію в регіоні, причиною якої насамперед є наступ Росії на Харківщині та часті терористичні удари по самому Харкову та області. Раніше ми спростовували інформацію, що голова Харківської ОВА нібито втік із міста.

Джерело: Центр протидії дезінформації

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join