Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Charlie Hebdo присвятило обкладинку українській ракеті в Польщі

Анонімні телеграм-канали, які намагаються видати себе за українські, наприклад «Насправді» чи «На самом деле в Харькове», поширюють фейкову обкладинку французького сатиричного  журналу Charlie Hebdo, яка начебто вийшла 16 листопада і була присвячена падінню ракети в польському місті Пшеводув, де загинуло дві людини. На обкладинці написано «Волинська різня 2.0», а також польське лайливе слово.  Насправді 16 листопада вийшов черговий номер  журналу, але на його обкладинці – французький бізнесмен та мільярдер Вінсент Боллоре.

Російська пропаганда постійно вигадує обкладинки відомих журналів, аби просувати потрібні їм меседжі, - в цьому випадку, що саме Україна винна в трагедії в польському місті. Насправді ж,  НАТО, Польща та США вже заявили, що в будь-якому разі  винна в загибелі двох поляків Росія – чи то прямо  завдала ракетного удару, чи то почала війну в Україні, яка призвела до падіння  української ракети. Президент України Володимир Зеленський заявив, що це  була не українська ракета, але чекає на висновки розслідування польських  експертів. Україна також бере участь у розслідуванні обставин трагедії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join