Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Брехня про те, що польський військовий з Інтернаціонального легіону вбив свою дружину та її «коханця-українця»

Російські ресурси поширюють відеосюжет від імені Euronews про трагічну історію, яка нібито сталася в Польщі. Так, у відео йдеться, що 2 жовтня 2024 року польський військовий з Інтернаціонального легіону начебто вбив свою дружину та її «коханця-українця», а згодом підпалив власну квартиру та скоїв самогубство. 

Однак ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляють у проєкті StopFake. Пропагандисти підробили відеосюжет Euronews на цю тему. Адже такого ролика немає ні на сайті, ні в жодній з соціальних мереж видання. Також інформацію про цей інцидент не вдалося знайти в жодному з польських видань, ні в місцевій групі села Хохлув, де нібито розгорталися відповідні події. У цьому невеликому туристичному містечку проживає всього 1200 осіб, тож подвійне вбивство та підпал житла не могли залишитися непоміченими. Проте відсутність обговорень цієї події в досить активній місцевій групі додатково свідчить про те, що ця «новина» повністю вигадана.

Зрештою, «новина» про побутове вбивство на тлі ревнощів у Польщі не відповідає звичному редакційному контенту на Euronews, де зазвичай повідомляють лише про значущі для Європи та світу події.

Подібними вкидами російські пропагандисти намагаються принизити українських біженців за кордоном і погіршити польсько-українські взаємини.

Сфабриковані ж сюжети від імені Euronews пропагандисти поширюють уже не вперше. Раніше ми документували схожі вкиди:

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join