Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Американський актор Джон МакГінлі закликав Володимира Зеленського лікуватися від наркозалежності

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, опублікували відео в інстаграмі та ютубі, де американський актор Джон МакГінлі, який зіграв роль доктора Кокса в серіалі «Клініка», нібито закликає Володимира Зеленського почати лікування він наркозалежності та подбати про себе. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери проєкту StopFake. В актора Джона МакГінлі немає акаунту в інстаграмі й він не публікував своє звернення до Володимира Зеленського. Для створення цього фейку агітпроп скористався сайтом cameo.com, де за певну суму можна замовити звернення «зірки». У відео згадується лише ім’я Володимир, проте згадок про Україну немає.

Уже не вперше пропагандисти поширюють меседж про те, що у Володимира Зеленського наркозалежність, а весь світ намагається його закликати до лікування. Раніше ми спростовували фейки, що американський боксер Майк Тайсон та американські актори Елайджа Вуд та Дін Норріс закликали Зеленського лікуватися від алко- та наркозалежності.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join