Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленський «терорист», бо тримає у заручниках Медведчука

Цю маніпулятивну тезу поширив колишній нардеп Олег Царьов, який втік до Росії та проросійські телеграм-канали. Насправді ще в лютому 2021 року саме проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко ввели санкції за фінансування тероризму. Медведчук не заручник — йому оголошували підозри й суд обирав запобіжні заходи в межах кримінальних проваджень щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі та щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу. Він мав перебувати під домашній арешт, однак на початку масштабної агресії Росії проти України Медведчук втік зі свого маєтку.

Окрім того, Царьов намагається представити пропозицію обміняти Медведчука на українських захисників, захоплених Росією, як нібито «доказ», що «в Україні йде громадянська війна». Це спростовує навіть російська влада, яка хоч і досі називає війну в Україні «спецоперацією», але підтверджує присутність російських військових на території України. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись