Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський нібито передав 17 млн гектарів українського чорнозему американським корпораціям

Російські пропагандисти поширюють інформацію, нібито Президент України Володимир Зеленський передав 17 млн гектарів українського чорнозему у приватне володіння декільком американським корпораціям.

Аналітики VoxCheck визначили, що така інформація неправдива. Адже іноземні компанії не можуть купувати землі сільськогосподарського призначення в Україні. Всього з  моменту скасування мораторію в Україні відчужено понад 700 тисяч гектарів землі.

1 липня 2021 року Верховна Рада України скасувала мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Відкрився ринок землі, з того моменту можна було вільно купувати, продавати або заповідати земельні ділянки аграрного призначення. 

Але іноземці своєю чергою можуть купувати землю лише несільськогосподарського призначення, якщо на цих ділянках розташована нерухомість, що належать їм на праві приватної власності.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись