Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французькі косметичні компанії нібито тестують продукцію на українських біженцях — телесюжет

У анонімних телеграм-каналах поширюють інформацію, нібито французькі косметичні компанії — Chanel, Lancôme, L’Oréal, Vichy, Cacharel, Garnier — тестують продукцію на українських біженцях. У наведеному пропагандистами відео стверджують, що завдяки цьому компанії за пів року заощадили понад 30 млн євро, адже українкам платять в рази менше, ніж француженкам. 

Аналітики VoxCheck пояснили, що французьке медіа не публікувало такого сюжету, адже це просто вигадка пропагандистів. Наприклад, на сайті та в соцмережах BFM TV немає цієї новини. 

При чому вказані бренди — Lancôme, Vichy, Cacharel, Garnier — належать компанії L’Oréal. На сайті компанії зазначено, що для оцінки впливу продуктів на шкіру корпорація створила прототип шкіри людини — реконструйовану шкіру, що дозволяє не залучати до тестувань ні тварин, ні людей.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись