Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Єгипет розірвав контракт на постачання українського зерна, бо Київ «збрехав» про обсяги зерносховищ

Російські ЗМІ написали, що Єгипет скасував контракти на купівлю 240 тисяч тонн українського зерна, які мали бути поставлені в лютому-березні, але так і не були відвантажені через російське вторгнення в Україну. Нібито це вирішили після візиту очільника МЗС РФ Сергія Лаврова до Єгипту. Причина, мовляв, недостовірна інформація України про обсяги зернових сховищ.

За даними Reuters, Єгипет справді розірвав контракт, але причина в тому, що українська сторона у березні-квітні 2022 року не виконала договірні зобов’язання через блокаду портів військами РФ. Єгипет офіційно запевнив українського посла, що не відмовляється від співпраці й готовий і надалі закуповувати зерно, пише StopFake.

«Єгипет укладе з Україною новий контракт на постачання зерна, оскільки українська сторона не змогла у березні-квітні цього року виконати договірні зобов’язання внаслідок блокади портів військами Росії», — розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати Михайло Непран. Він додав, що в попередній угоді не передбачили пункт про форсмажорні обставини, тому розірвали контракт, який неможливо виконати, щоб укласти новий і здійснити закупівлю за ним.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись