Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як російська пропаганда виправдовує терор проти цивільних українців

Російські пропагандисти звернулися до військовослужбовців окупаційної армії із «застереженням», нібито українські спецслужби підготували на Харківщині велику кількість диверсантів. За їхніми словами, «представниками українського підпілля» можуть бути навіть жінки, літні люди та підлітки. Також пропагандисти закликають звернути особливу увагу на родичів загиблих або полонених українських військових. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Насправді інформація про українських диверсантів серед жінок, літніх людей та підлітків не відповідає дійсності. У такий спосіб російська пропаганда здійснює «інформаційну обробку» військових в умовах активізації бойових дій, заохочуючи їх вчиняти злочини проти цивільних українців. У Центрі також констатують, що російські пропагандисти мають відповідати за воєнні злочини, так само як і влада у Кремлі, яка віддає накази вбивати цивільне населення України.

• Читайте також: Зеленський з відчаю нібито наказує обстрілювати цивільні міста Росії

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись