Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Вєрка Сердючка дасть два концерти у Росії

У Хабаровську та Комсомольську-на-Амурі, а також у соцмережах з’явилися афіші концертів Вєрки Сердючки у виконанні українського артиста Андрія Данилка. Мовляв, виступи матимуть назву «Для своїх». За інформацією анонсу, концерти мають відбутися 28 і 29 грудня.

Андрій Данилко висміяв цей російський фейк: «Ви там що, зовсім вже?».

Пізніше цю інформацію спростували у Хабаровську та Комсомольську-на-Амурі, повідомивши, що оголошення є фейком, жодного концерту не буде.

У фейковому анонсі виступів зазначали, що Вєрка Сердючка продовжує співати російською мовою, і через це мала проблеми після виступу у Львові. Наразі Вєрка Сердючка гастролює Європою.

На початку широкомасштабної війни Росії проти України Данилко змінив слова у пісні «Dancing Lasha Tumbai», з якою зайняв друге місце на «Євробаченні-2007». Відтоді він співає лише «Russia goodbye».

Запустивши цей фейк, пропагандисти хотіли показати, що українські артисти попри публічні заяви проти війни все одно готові працювати у російських містах та що росіян сприймають як «своїх».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись