Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна заздрить відновленню окупованого Маріуполя

Таку думку поширюють російські пропагандисти у медіа і соцмережах. Нібито українська влада обіцяла відновити зруйновані під час війни будинки, але нічого не робить, і люди під Києвом живуть без вікон і в холоді. А ось у Маріуполі, який росіяни окупували, мовляв, відновлюють інфраструктуру, всіляко допомагають і завозять книги з усієї Росії. Нібито в українських медіа про це не розповідають, бо заздрять, що Росія швидко відновлює окуповане місто.

Раніше пропагандисти просували меседж, що у Маріуполі дуже швидко будуть будинки, в які заселяють людей, а в Україні не можуть нічого побудувати.

Натомість пропагандисти замовчують, що російські військові щотижня обстрілюють всю Україну ракетами й дронами, руйнують будинки, вбивають мирних людей, знищують електростанції, через що вся Україна має проблеми з електрикою, водою та опаленням. Поширюючи такі меседжі, Росія перемикає увагу з того, що це саме через неї Маріуполь був знищений, на сьогодні Україна в руїнах, а люди шукають прихистку в інших країнах, що саме росіяни почали війну проти України та чинять геноцид українського народу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись