Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Відеофейк про те, що ЗСУ «підловили» на мародерстві на Курщині

У російському сегменті соціальних мереж поширюють відео, на якому українські військовослужбовці пакують речі. Пропагандисти стверджують, що ролик нібито є доказом «мародерства» українських військових у Курській області.  

«Селюки грабують Курську область. Нацисти не можуть чинити інакше», — коментують відео користувачі.  

Але за допомогою інструментів пошуку за зображеннями фактчекери StopFake виявили, що відео, на якому військовослужбовці пакують речі, опублікували  15 вересня на каналі українського військовослужбовця з 58-ї окремої мотопіхотної бригади.  

Також в описі до відео вказано локацію — Донбас. З наступних відео на цьому каналі можна побачити, що військові переїжджають на інше місце.  

Російська пропаганда звинувачує українських військових у мародерстві з багатьох причин — як для дискредитації іміджу українських збройних сил, так і для відвернення уваги від проблем із мародерством серед російських солдатів, що неодноразово доводили.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись