Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні визнали, що Росія завдає ударів лише по військових об’єктах та інфраструктурі

Таку інформацію поширюють у російських медіа, з посиланням на відеозвернення радника керівника Офісу Президента України Олексія Арестовича від 31 березня. Насправді Арестович говорив про те, що не потрібно піднімати безпідставну паніку та «не розсилати страшні повідомлення про масовий російський удар».

У своїй тезі він роз’яснює, що росіяни обстрілюватимуть не для того, щоб «убити народного депутата України чи журналіста», а «бити будуть по об’єктах ВПК, навіть якщо будуть бити, і по об’єктах інфраструктури».

В його зверненні не йдеться, що Росія обстрілює ЛИШЕ об’єкти військової інфраструктури. Олексій Арестович зазначає, що бити можуть як «по об’єктах військово-промислового комплексу», так і «об’єктах інфраструктури», тобто це може включати не лише військову, а й виробничу, соціальну та навіть цивільну інфраструктуру.

Радник керівника ОПУ неодноразово зазначав, що російська армія «навмисно руйнує цивільну інфраструктуру». Наприклад, під час брифінгу 1 квітня він сказав: «Противник продовжує здійснювати повітряні та ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури, воєнної промисловості, воєнних об’єктах і, на жаль, продовжує нищити житлові квартали в Маріуполі, Харкові, Чернігові. Чернігів — місто, яке противник пробує перетворити на "другий Маріуполь"».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись