Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні нібито хочуть зробити військовозобов’язаними жінок віком від 18 до 60 років

Російські пропагандистські медіа дописують, що в Україні нібито збираються зробити військовозобов’язаними не лише чоловіків, а й усіх жінок віком від 18 до 60 років. За словами агітпропу, для цього вже підготовлено підґрунтя у підписаному президентом Володимиром Зеленським законі про електронний реєстр військовозобов’язаних.

«У недалекому майбутньому в Україні закриють кордони й для жінок», — пишуть кремлівські ресурси.

Дослідили кейс аналітики StopFake, які розповіли, що в законі №10062 не йдеться про встановлення військового обов’язку для жінок, як і включення їх до реєстру військовозобов’язаних. 

Сам закон має назву «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних у державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану», тобто насамперед мета закону — спростити механізм надання статусу учасника бойових дій. 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись