Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні нібито хочуть зробити військовозобов’язаними жінок віком від 18 до 60 років

Російські пропагандистські медіа дописують, що в Україні нібито збираються зробити військовозобов’язаними не лише чоловіків, а й усіх жінок віком від 18 до 60 років. За словами агітпропу, для цього вже підготовлено підґрунтя у підписаному президентом Володимиром Зеленським законі про електронний реєстр військовозобов’язаних.

«У недалекому майбутньому в Україні закриють кордони й для жінок», — пишуть кремлівські ресурси.

Дослідили кейс аналітики StopFake, які розповіли, що в законі №10062 не йдеться про встановлення військового обов’язку для жінок, як і включення їх до реєстру військовозобов’язаних. 

Сам закон має назву «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних у державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану», тобто насамперед мета закону — спростити механізм надання статусу учасника бойових дій. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join