Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україну потрібно денацифікувати.

Таку тезу російська пропаганда поширює від початку повномасштабного вторгнення в Україну — 24 лютого. Ту саму денацифікацію Володимир Путін назвав однією з підстав для початку повномасштабного вторгнення в Україну, і саме це є однією з вимог російської сторони під час переговорного процесу. Однак що таке денацифікація — незрозуміло, адже це в промовах російської сторони щоразу означає щось інше: то ліквідацію об’єднання націоналістів, то передачу до суду «злочинців», «відповідальних за криваві злочини проти мирних жителів Донбасу», то скасування будь-яких законів, які нібито дискримінують російськомовне населення, то блокування можливості «послідовникам радикальних ідей потрапити до будь-яких структур української влади».

Однак Україну непотрібно денацифіковувавти. Інформацію про потребу денацифікації спростовують фактчекери зі StopFake. «Насправді Україні не потрібна денацифікація. Ультраправі сили не представлені в органах української влади і не мають значного електорального успіху. Президент України Володимир Зеленський — з українсько-єврейської родини. В Україні ніяк не утискають права російськомовного населення», — пишуть фактчекери. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись