Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові використовують іноземців як «живий щит»

У мережі ширяться пропагандистські меседжі про те, що в Україні «делают все возможное, чтобы обеспечить возвращение индийских студентов из Харькова на родину», тому що вони «взяты в заложники украинскими силовиками, которые используют их как живой щит». Про це пише Центр протидії дезінформації при РНБО.

Це — черговий фейк. «Україна максимально сприяє евакуації іноземців. “Укрзалізницею” для них організовані евакуаційні коридори. Залізниця формує іноземні групи для здійснення їх перевезення окремими вагонами, а на вокзалах працюють волонтери зі знанням іноземних мов. Що стосується поодиноких випадків побутових конфліктів за участі іноземців, то вони відбуваються на фоні нерозуміння ними правила “УЗ” щодо першочергової евакуації жінок і дітей (незалежно від раси та походження) та роздмухуються пропагандою ворога», — йдеться у повідомленні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись