Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна засудила до смертної кари засновника гурту Pink Floyd

Про таке пишуть в анонімних телеграм-каналах. Нібито Роджера Вотерса внесли до списку «Миротворця» та засудили до смертної кари за його висловлювання про Крим. Це не так.

Музиканта справді внесли до списку «Миротворця» за його висловлювання щодо статусу Криму. Вотерс говорив про те, що нібито Росія має всі права на Крим, а зміна влади в Україні спланована Вашингтоном. Це і стало причиною внесення до списку. Однак, Центр «Миротворець» — українська неурядова організація, що займається дослідженням злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Організація просить правоохоронні органи розглядати інформацію, яку вони публікують на сайті, як заяву про вчинення злочину проти національної безпеки. Тож, потрапляння публічних осіб до списку зазвичай спричиняє репутаційні втрати. Щодо смертної кари, то цей вид покарання вилучений з переліку тих, які застосовуються в Україні, ще з 2000 року.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись