Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна чинила геноцид на Донбасі

Цей меседж регулярно поширюють російські пропагандисти. Зокрема, його повторювали президент Росії Володимир Путін, Глава служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін та інші. Цим наративом, зокрема, Володимир Путін намагається виправдати повномасштабне військові вторгнення.

Однак це фейк. Як пише StopFake, однією з головних причин початку повномасштабної війни проти України Володимир Путін вважає «порятунок» населення Донбасу від геноциду. За останні два тижні Путін тричі згадував «14 000 загиблих серед цивільного населення на Донбасі», яких, на його думку, «винищили українські націоналісти». Але такої кількості жертв серед місцевого населення непідконтрольних Україні територій Донбасу (ОРДЛО) не було. Цей факт підтверджується офіційними даними ООН і навіть доповідями омбудсмена так званої «ДНР». Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись