Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція  У Польщі розповсюджують листівки із закликом прогнати українських нацистів

Таку інформацію у ЗМІ розганяє кремлівська пропаганда. У таких повідомленнях йдеться, що у Польщі розповсюджують листівки із закликом “прогнати українських нацистів”. Як пише StopFake, насправді прокремлівська пропаганда використовує одну й ту саму ілюстрацію з одним і тим самим закликом ще з 2016 року, що лише підтверджує системний і цілеспрямований підхід у розпалюванні ворожнечі щодо українських громадян.

“Агітпроп переконує, що в Польщі розклеюють листівки антиукраїнського змісту. Проте одна й та сама ілюстрація, яку пропагандисти намагаються видати за такі “листівки”, повторюється у всіх повідомленнях. Повідомлення переважно шириться в анонімних групах Telegram, російській соціальній мережі “ВКонтактє”. Про те, що ці дії сплановані свідчить те, що десятки профілей начебто звичайних користувачів та груп публікують повідомлення одного й того ж самого змісту. При цьому деякі користувачі, що це поширили, як випливає з їхньої інформації про себе, мають відношення до російських збройних сил”, — зазначають фактчекери. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись