Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві захопили ГЕС

У мережі ширилася неправдива інформація про те, що в Києві російські війська захопили ГЕС. Насправді ГЕС контролюється Укргідроенерго. “Будівля Київської ГЕС надійно захищена від ворога. Зараз проводяться підготовчі роботи до можливого підняття затворів водозливної греблі. За потреби ми поступово спустимо воду з Київського водосховища. Персонал станції на місці і не допустить раптового підриву дамби. Відповідно, жодних підтоплень Києва не буде”, — зазначили в Укргідроенерго.

Керівник компанії зазначив, що вчора був перехресний бій, з правого берега на лівий, але після перестрілки Київська ГЕС відновила свою роботу. “Ми виконуємо свою роботу. На сьогоднішній день жодної загрози в Києві щодо підриву дамби нема. Я хотів би щоби ви черпали інформацію виключно з офіційних сайтів”, — сказав Ігор Сирота.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись