Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У Криму варто вжити антитерористичних заходів після української диверсії в Джанкої

Пропагандисти поширюють позицію Міноборони РФ про «займання з детонацією на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів» у Джанкойському районі Криму. Зокрема про те, що вибухи на військових складах — справа українських диверсантів, яких не впіймали.

Нагадаємо, зранку 16 серпня в Криму поблизу селища Азовське Джанкойського району вибухнув склад боєприпасів, у Джанкої сталася пожежа на трансформаторній станції, на авіабазі в Сімферопольскому районі пролунали вибухи.

Центр протидії дезінформації при РНБО України назвав основні тези коментарів пропагандистів:

  • головний ворог РФ — недбалість військових: склад зброї і техніки на загальному огляді просто неба без маскування;
  • серед кримчан багато тих, хто симпатизує українському режиму — настав час виявити та позбавитися «бандерівської агентури» та співчуваючих;
  • у Криму мають початися антитерористичні заходи: блокпости, заборона користування безпілотниками, кадрові чистки.

У ЦПД зауважили, що акцентування пропагандистами на проблемі диверсантів дає зелене світло збільшенню кількості фсб-вців, посиленню перевірок на автодорогах з метою пошуку «сплячих агентів СБУ» і виявленню проукраїнських кримчан.

Нагадаємо, росіяни назвали «детонацію снарядів» також причиною вибухів у Криму 9 серпня. Міноборони України повідомило, що не може встановити причину займання.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись